Hvordan sjekke feilkomponentene i PCB

Hvordan sjekke feilkomponentene i PCB

 

PCB-fabrikasjon og montering er ikke vanskelig, det vanskelige er hvordan man inspiserer PCB etter at produksjonen er fullført.

 

Vanlige PCB-kretskortfeil er hovedsakelig konsentrert i komponentene, slik som kondensatorer, motstander, induktorer, dioder, trioder, FET-brikker og andre integrerte brikker og krystalloscillatorer.Den mer intuitive måten å bedømme feilen til disse komponentene kan observeres gjennom øynene.Det er tydelige brennmerker på overflaten av elektroniske komponenter.Denne typen feil kan løses ved å erstatte problemkomponentene direkte med nye.

PCB montering

Imidlertid kan ikke alle skader på elektroniske komponenter observeres med det blotte øye. Profesjonelle inspeksjonsverktøy er nødvendig for inspeksjon.De vanligste inspeksjonsverktøyene inkluderer: multimeter, kapasitansmåler osv. Når det oppdages at spenningen eller strømmen til en elektronisk komponent ikke er innenfor normalområdet, indikerer det at det er et problem med komponenten eller den forrige komponenten.Vi kan prøve å erstatte den direkte og sjekke den på nytt for å se om den er normal.

PCB-montering-2

Noen ganger når vi monterer PCB, vil vi støte på situasjonen at kretskortet ikke kan fungere normalt, men kan ikke oppdage problemet.I dette tilfellet er komponentene i mange tilfeller i ferd med å installeres, på grunn av koordineringen av de ulike komponentene kan det skyldes ustabil ytelse.I dette tilfellet kan vi prøve å bedømme feilens mulige rekkevidde i henhold til strøm og spenning, og prøve å begrense feilområdet så mye som mulig.Den eneste måten er å prøve å erstatte den mistenkelige komponenten til problemkomponenten er funnet.

 PCB-montering-3

Siden PCB-kretskort er fotfestet til komponenter, vil kretskortet definitivt ha feil.For eksempel, på grunn av produksjonsprosessen av fortinningsdeler, kan det være frakobling under PCB-korrosjonsprosessen.I dette tilfellet, hvis det er umulig å gjøre opp ledningen, kan det bare løses med tynn kobbertråd.

 

Med et ord, i prosessen med å feilsøke PCB-komponenter, må vi være oppmerksomme på å finne ut og løse problemet effektivt.

 

PCBFuture can start at printed circuit board manufacturing, through to components supply and assembly. We are happy to supply boards and components. After the production is completed, we can provide professional PCB inspection to ensure the quality of the PCB. For more information, please email to service@pcbfuture.com.


Innleggstid: 19. juni 2021